Detailhandelsuddannelsen

Vælger du at tage en detailhandsuddannelse kan du se frem til at blive salgsassistent, med ansvar for salg og vejledning af private forbrugere. Arbejder man som sælger i en butik er der mange forskellige opgaver og det er vigtigt at yde en god service overfor alle kunder.

Hvad arbejder man med som detailhandelsuddannet?

Uddanner du dig til salgsassistent kan du komme til at arbejde i mange forskellige typer af butikker indenfor f.eks. mode, bolig, sport, elektronik og meget mere. Du vil komme til at betjene og vejlede kunderne og kan få til opgave at præsentere varerne og indrette butikke på den bedste måde.


Find en elevplads

Drømmer du om at arbejde med salg, kundebetjening og vejledning, så skal du finde en elevplads i en butik, som handler med varer, som du interesserer dig for. Der findes mange spændende virksomheder, hvor du kan gennemføre din praktik.   

Hvis du har brug for hjælp til at finde en elevplads, kan du kontakte vores Praktikservice.

Skoleperioderne

På detailhandelsuddannelsen lærer du om personlig salg og service, salgsplanlægning, salgskanaler, indkøb og logistik samt E-handel. Du vil også blive undervist i fag som salg og markedsføring, økonomi og regnskab, visual merchandising samt lagerstyring.

Specialer

På Knord kan du afslutte du detailhandelsuddannelsen med følgende specialer:


Detailhandelsuddannelsen skal tages med den 2-årige EUX Business uddannelse eller den 1-årige EUD-Business uddannelse.