Elitesport og Team Danmark

Hvis du gerne vil have mulighed for at dyrke din idræt på højt niveau, samtidig med du tager en ungdomsuddannelse, så er Knord stedet for dig! 
 
På Knord har vi både ordninger for elitesportsudøvere og for elever, som er på Team Danmark-ordningen. Begge ordninger kan følges på alle vores afdelinger i hhv. Lyngby, Hillerød og Frederikssund. I Lyngby kan vi desuden tilbyde et værelse på Johannes Fog kollegiet, som ligger lige ved siden af Lyngby Gymnasium og Lyngby Handelsgymnasium. 
 

Team Danmark eller elitesport?

Både elever på Team Danmark-ordningen og eliteidrætselever får tilbudt:

  • Morgentræning
  • Individuelle afleveringsfrister i forbindelse med skriftlige opgaver
  • Lektiehjælp og supplerende- og virtuel undervisning
  • Ekstraundervisning ved Team Danmark-godkendt fravær
  • Foredrag og øvelser omkring forskellige emner, såsom Lifeskills og Dual Career
  • Forlængede forløb – 4 årigt Team Danmark-forløb (Gælder kun Team Danmark elever)

Vi giver samtlige idrætselever et teoretisk input, lifeskillsundervisning og oplægsholdere, der kan hjælpe dem i deres idrætskarriere, deres skoletid og når karrieren er slut. Du vil også få viden om sportspsykologi, sportsernæring og skadebehandling.

Lucas Sidor, der dyrker skisport, Victor Ilic Ladefoged, som sejler og Christina Thouber, der spiller golf er nogle af de elever på Lyngby Handelsgymnasium og Lyngby Gymnasium, der er glade for Team Danmark ordningen. Den giver dem mulighed for at gennemføre begge dele, både sport og uddannelse.

Team Danmark

Som udvalgt Team Danmark Uddannelsespartner opfylder Knord en række kriterier, som sikrer en meget høj kvalitet af vores tilbud, som er målrettet Team Danmark eleverne. Tilbudene sikrer den nødvendige fleksibilitet i hverdagen, som er nødvendig for at få både idræt og ungdomsuddannelse på højt plan til at gå op i en højere enhed.

Formålet med Team Danmark-ordningen er, at give unge idrætsudøvere mulighed for at kombinere idræt på et højt og tidskrævende plan med en ungdomsuddannelse og samtidig få mest muligt ud af begge dele. Som Team Danmark elev har du mulighed for at gennemføre din ungdomsuddannelse i et forlænget forløb på fire år for STX og HHX elever.

Læs mere om Team Danmarks uddannelsespartnere her

Man lærer at bruge sin tid effektivt

Team Danmark ordningen åbner mulighed for, at man kan skyde nogle afleveringer, og man få godskrevet fravær, men det stiller også krav til, at man lytter ekstra godt efter, når man er der. 

Victor Ilic Ladefoged, Team Danmark elev på Lyngby Handelsgymnasium

Læs interviewet med Victor

Lyngby Sportscollege

Som sportselev på én af Knords skoler/gymnasier i Lyngby, er du en del af Lyngby Sportscollege. På Lyngby Sportscollege kan du læse HHX, STX, EUX Busines eller EUD Business samtidig med at du dyrker din sport på højt niveau. Ved siden af vores gymnasier ligger Johannes Fog kollegiet, som både huser elever, som går på Knords uddannelser, og andre uddannelser i Lyngby. 
 
 

Hillerød Elite Idræt

Hvis du er elitesportsudøver i Hillerød kommune kan du søge en plads under ”Hillerød-ordningen”, som hjælper dig til både at tage en uddannelse og samtidig få tid til at dyrke din idræt. 

Læs mere her

Bo på kollegium på skolen 

Hvis du gerne vil bo tæt på din skole eller af anden grund gerne vil bo væk hjemmefra, så har du mulighed for at gå på Lyngby Sportscollege. På Lyngby Sportscollege går både elitesportselever og Team Danmark elever og vi kan tilbyde dig et værelse på Johannes Fog kollegiet, som ligger lige ved siden af Lyngby Gymnasium og Lyngby Handelsgymnasium. 
 


Søg om optagelse

For at blive optaget som elitesportselev på Knord skal du i første omgang tage kontakt til den relevante idrætsklub. Når I herefter er blevet enige om et samarbejde, skal du søge optagelse på en af de ungdomsuddannelser Knord tilbyder.

Hvis du ønsker at blive Team Danmark elev skal du have en sportslig godkendelse. Det kan du læse mere om her.