Lyngby Handelsskole - 10. klasse

Velkommen til 10. klasse EUX eller 10. klasse EUD: En almindelig 10. klasse kombineret med Grundforløb 1 på erhvervsuddannelserne.
 
Vi udbyder disse linier i samarbejde med TEC, på Lyngby Handelsskole på Lundtoftevej:
 
10. klasse EUD:
 
10. klasse EUX:

Kombinerer teori og praksis

I 10. klasse lægger vi vægt på det teoretiske og det praktiske. Som elev får du indsigt i erhvervslivets virkelighed både i den daglige afvekslende undervisning og ved vores samarbejde med lokale og internationale virksomheder. Når du går i 10. klasse på Knord vil du komme til at snuse til erhvervslivet og ungdomsuddannelserne. Vi har undervisning både på 10. klasses- og ungdomsuddannelsesniveau, så samtidig med, at du får din 10. klasse, læser du også første del af en erhvervsuddannelse. Det betyder, at du møder undervisere med kontakt til erhvervslivet, der sørger for, at du oplever, at undervisningen og virkeligheden går op i en højere enhed. Vi underviser både i de kendte skolefag, mens vi også har undervisning i erhvervsfag, der retter sig mod lige den fagretning, du har valgt.

Fokus på faglighed med plads til samvær

Når du vælger en 10. klasse hos os, er der lagt vægt på et skoleår, hvor du får god tid til overveje dit næste valg af ungdomsuddannelse samtidig med, at du bliver dygtigere i mange fag. Dansk og Engelsk læses eksempelvis på C-niveau, hvilket svarer til gymnasialt niveau. Vi forventer derfor, at du er har lyst til at indgå i en hverdag med faglige forventninger og socialt engagement. I alle klasserne er der rejseaktiviteter enten i form af studietur eller sprogophold. Rejserne støtter både din faglige og personlige udvikling. Du vil opleve andre landes kulturer, og I vil som klasse få unikke oplevelser, der er med til at styrke jeres sammenhold. Du bliver en del af skolens aktive studiemiljø og kan vælge at deltage i elevråd, lektiecafé, festudvalg, skolecafé/fester og meget andet. På den måde lærer du mange andre unge at kende på tværs af uddannelserne. Du skal vælge 10. klasse, fordi du ønsker at starte et nyt sted med både høj faglighed tempo og plads til social udvikling.
 

Hvad skal du efter 10. klasse?

Ved at kombinere 10. klasse med første del af Grundforløbet sparer du et halvt års uddannelse, hvis du efterfølgende vælger at læse en merkantil eller en teknisk EUX/EUD. Du kan naturligvis også vælge alle andre ungdomsuddannelser med vores 10. klasser.
 

Optagelse i 10. klasse EUD/EUX

Efter 9. klasse kan du søge om optagelse i 10. klasse. Optagelsen er betinget af, at du erklæres uddannelsesprat og har minimum 02 i dansk og matematik fra folkeskolens 9. klasse.