Ny engelsksproget HHX

 
Fra sommeren 2015 vil det være muligt at tage en engelsksproget HHX på både Lyngby og Hillerød Handelsgymnasium. Den nye linje er bygget op, så undervisningen foregår på engelsk i fagene Marketing og Cultural Studies.

 
Studieretningen omfatter også International Økonomi og har obligatorisk Matematik på B-niveau for at sikre adgang til en række videregående uddannelser. Ud over HHX-beviset får man et europæisk diplom - EBBD (European Business Baccalaureate Diploma).

 

Forspring til de videre studier

Rektor Ivar Ørnby siger: 
- Den engelsksprogede HHX henvender sig særligt til ambitiøse elever, der gerne vil have et forspring i deres videre studier. En lang række studier bruger grundbøger på engelsk, så man kan lige så godt kaste sig ud i det allerede i gymnasiet. På Copenhagen Business School (CBS) er der flere linjer, hvor undervisningen foregår på engelsk.

 
Udlandsophold i Skotland og USA

Og han fortsætter:
- Der er stadig en række deltaljer, der skal falde på plads, men som det ser ud nu, skal eleverne på intensivt sprogophold på en sprogskole i Skotland på 2. år. På 3. år skal eleverne en måned til Seattle og følge et særligt program i Global Citizenship. Programmet gennemføres på University of Washington og munder ud i en projektopgave.

 
Erfaren underviser

Lektor Gitte Pinnerup er en af de lærere, der glæder sig til at tage imod en klasse, der skal undervises på engelsk. Hun har tidligere undervist på CBS i kultur og formidling på engelsk og ser den nye studieretning som en klar styrkelse af elevernes internationale kompetencer til at begå sig i det globale studie- og arbejdsliv.

- Sprog og kulturforståelse binder verden sammen, og eleverne viser med deres bevidste fokus på engelsk, at de vil være en del af det internationale erhvervsliv, siger Gitte Pinnerup.