Om EUD Business

En EUD Business uddannelse er for dig, der brænder for at komme ud og få erfaring i erhvervslivet, og som har interesse for handel, service og butiksarbejde. Allerede efter ét år får du en elevplads i en butik eller handelsvirksomhed, og efter tre år er du færdiguddannet.

EUD Business - Den korteste vej til erhvervslivet

Med en EUD Business bliver du klar til en elevplads i erhvervslivet efter bare 40 uger på skolebænken, hvis du kommer direkte fra folkeskolen og efter kun 20 uger, hvis du er gået ud af folkeskolen for mere end et år siden.


Opbygningen af EUD Business

For at se den ændrede opbygning af EUD Business gældende for optag august 2018 klik her

Grundforløb 1/Fagretning

Når du starter på Grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. En fagretning er et tema, der retter sig mod en gruppe af erhvervsuddannelser, som har et fagligt fællesskab. Alle fagretninger giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.

På Knord tilbyder vi fra skoleåret 2017-2018 EUD fagretningen Butik og handel

Læs mere om Fagretninger.

Grundforløb 2/Uddannelsesretning

På Grundforløb 2 bliver undervisningen målrettet det hovedforløb, du vælger. Målet med undervisningen er, at du opnår de faglige kompetencer, der kræves for at kunne fortsætte i Hovedforløbet. Du vil blive undervist i bl.a. Erhvervsøkonomi C-niveau, IT C-niveau, Afsætning C-niveau, valgfag samt uddannelsesspecifikke fag.

Læs om de uddannelsesretninger, som Knord udbyder: Handelsuddannelsen og Detailhandelsuddannelsen

Hovedforløb/Elevplads

Efter endt Grundforløb 2, skal du starte på Hovedforløbet. Hovedforløbet er et to-årigt forløb, som veksler mellem skole og uddannelse i en virksomhed i form af en elevplads. Du skal indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed eller optages til praktikuddannelse i Praktikcentret for at kunne starte på hovedforløbet. Det er også muligt at blive i elev i udlandet

Vi garanterer en elevplads

Har du svært ved at finde elevplads, når du efter Grundforløb 2 skal videre på Hovedforløbet, kan du starte på Lyngby Praktikcenter. På den måde garanterer vi, at du kan få en elevplads efter skoledelen af din EUD Business, når du først er startet hos os på Knord. Læs mere om vores Praktikservice, som hjælper vores elever med at finde elevpladser.

Her kan du læse en EUD Business

Klik på billedet for at læse mere om de forskellige Handelsskoler: 

Hvad kan man bruge en EUD Business uddannelse til?

Efter tre år på EUD Business får du din hue, og kan se frem til en hverdag inden for mange forskellige erhverv som enten salgsassistent eller handelsassistent:

Salgsassistent

Hvis du ønsker en butikskarriere inden for den branche, som du brænder for, det kunne f.eks. være tøj & mode, sportsudstyr, elektronik, smykker, kosmetik, bolig eller bøger.

Handelsassistent

Som handelsassistent arbejder du med salgs- og indkøb og bruger din viden om en bestemt branches vareudvalg, produkter og markedsforhold sammen med dit service-mindset til at rådgive kunder og kollegaer.

Vil du læse videre?

Vælger du at bruge din EUD uddannelse til at læse videre kan du søge optagelse på enten erhvervsakademier eller professionshøjskoler

Vil du vide mere om EUD Business?

Hvis du vil vide mere om EUD Business uddannelsen, dens opbygning og indhold og de muligheder, du får med en EUD uddannelse, så anbefaler vi, at du kontakter vores studievejledning.

- Jeg valgte EUD, fordi jeg gerne ville have noget med handel at gøre. Fagene fra skolen bruger jeg nu i hverdagen hos Stark. Jeg bruger f.eks. erhvervsøkonomi rigtig meget, men også kommunikation. En gang i fremtiden kan jeg godt se mig selv som salgsleder eller teamchef her hos Stark. Hvis man vil noget, så kan man komme rigtig langt.

Victor Timo, Hovedforløbselev hos Stark i Ishøj