Om EUX Business

EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på muligheder, uddannelse og faglighed - en ungdomsuddannelse, der kombinerer en studentereksamen med en erhvervsuddannelse. Smart, ikke? 

Uddannelsen varer i alt fire år. De første to år får du fag på gymnasialt niveau, der giver dig mulighed for at læse en videregående uddannelse, mens du på uddannelsens sidste to år kan komme ud i en elevplads i en virksomhed inden for det område, der interesserer dig.
 
Med en EUX Business kan du blive lige det, du brænder for. Du får både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen.

Opbygningen af EUX Business

Her kan du læse en EUX Business

Klik på billedet for at læse mere om de forskellige Handelsskoler: 

En EUX Business giver dig en unik mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen.
 

Grundforløb 1/Fagretning

Når du starter på Grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. En fagretning er et tema, der introducerer dig for en gruppe af erhvervsuddannelser, som har noget fagligt tilfælles. Alle fagretninger giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.

På Knord tilbyder vi fra skoleåret 2017-2018 EUX Business fagretningerne "Butik og handel" og "Kontor og handel". Du kan læse om fagretningerne her:

 
Læs mere om Fagretninger.

Grundforløb 2/Uddannelsesretning

På Grundforløb 2 bliver undervisningen målrettet det hovedforløb, du vælger. Målet med undervisningen er, at du opnår de faglige kompetencer, der kræves for at kunne fortsætte i Hovedforløbet. Du vil blive undervist i bl.a. Matematik C-niveau, Erhvervsøkonomi C-niveau, IT C-niveau, Afsætning C-niveau samt uddannelsesspecifikke fag.

Læs om de uddannelsesretninger, som Knord udbyder: KontoruddannelsenHandelsuddannelsen og Detailhandelsuddannelsen

EUX Studieår/Studiekompetence år

Den studiekompetencegivende del af EUX er et 1-årigt forløb, som tages efter Grundforløb 2 og inden Hovedforløbet. Studieåret indeholder en række fag og niveauer på gymnasialt niveau. Det vil være fag som Dansk A-niveau, Engelsk B-niveau, Afsætning B-niveau, Virksomhedsøkonomi B-niveau og IT B-niveau. Som valgfag kan du f.eks. vælge Psykologi, Kulturforståelse, Innovation, Markedskommunikation og Tysk/Spansk.
 
Du afslutter forløbet med bevis for, at du har opnået generel studiekompetence. Med et EUX 1. del bevis og en hue på hovedet kan du vælge, om du vil gå videre på Hovedforløbet eller læse videre:

Hvad kan man bruge en EUX Business uddannelse til?

Efter endt EUX 1. del, skal du vælge retning. Enten kan du starte på Hovedforløbet i en elevplads eller du kan vælge at læse videre;


Vil du være elev?

Vælger du at blive elev i en virksomhed, kan du komme til at arbejde inden for markedsføring, spedition, butik/detail, administration og business. Du kombinerer din elevplads med Hovedforløbet på skolen, så du får mulighed for at prøve din viden af i praksis, samtidig med du løbende bliver klogere - både gennem arbejdet i det virkelig erhvervsliv og gennem den viden du får på skolen. Hovedforløbet varer to år.

Du skal indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed eller optages til praktikuddannelse i Praktikcentret for at kunne starte på hovedforløbet. Det er også muligt at blive i elev i udlandet

Vil du læse videre?

Vælger du at bruge din EUX uddannelse til at læse videre, kan du vælge erhvervsakademiet eller en professionshøjskole i stedet for at fortsætte på Hovedforløbet. Da fagene på EUX uddannelsens 1. del er på gymnasielt niveau, får du en bred vifte af muligheder: 

  • Biløkonom
  • Finansiel controller
  • Finansøkonom
  • Handelsøkonom
  • Multimediedesigner

 
Du kan også vælge en uddannelse som f.eks. journalist eller lærer på en professionshøjskole.

Vil du vide mere om EUX Business?

Hvis du vil vide mere om EUX Business uddannelsen, dens opbygning og indhold og de muligheder, du får med en EUX uddannelse, så anbefaler vi, at du kontakter vores studievejledning.

- EUX Business er et super godt valg, når man ikke ved, om man vil have en praktikplads eller læse videre. På den måde giver EUX’en to valgmuligheder. Jeg regner med at læse videre, da jeg gerne vil være ejendomsmægler.

Trine Pretzmann Hansen, Knord

ANDREAS, elev i RALPH LAUREN i Tyskland

Tysk er vigtigt, fordi landet er en stor samarbejdspartner for Danmark, og når jeg skal finde et job, er det en fordel at kunne sproget og kende landet og kulturen.