Sprogophold og internationale aktiviteter

Sprogskoleophold – engelsk

På en række af vores studieretningerne er det muligt at komme på sprogskoleophold. Skolens faste samarbejdspartner er Edinburgh School of English, der er smukt placeret i hjertet af byen. Opholdet i Skotland varer typisk 1-2 uger afhængig af studieretningen.

"Vi fik oplevet en masse ting, og jeg tror, det betyder meget for mit fremtidige liv, at jeg har prøvet det. Det var sjovt i Edinburgh og ret anderledes end i København. Vi boede hos familier, og det giver et indblik i skotsk kultur, vi nok ikke ellers havde fået."

Alvya, Lyngby Handelsgymnasium 

Sprogskoleophold – spansk

Siden 2007 Knord sendt elever til Salamanca i Spanien på sprogskole. Salamanca er en af landets ældste universitetsbyer og emmer af kultur.

Opholdet på skolen er:

  • et tilbud til studieretninger med spansk
  • et tilbud til elever på valghold med spansk

Knords faste samarbejdspartner er ISLA, der har stor erfaring med at arrangere undervisning og ophold i familier. Som elev på Knord kan du få rabat på et sprogskoleophold både under og efter din uddannelse.

Udveksling med Tyskland

På Knord laver vi løbende udvekslinger med partnerskolen Wirtschaftsgymnasium, Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung i Ahaus, Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

Det er skiftevis Lyngby Handelsgymnasium og Hillerød Handelsgymnasium, der er vært for de tyske elever og lærere. Både i Tyskland og Danmark bor de besøgende elever hos værtsfamilier.

Erasmus+

Knord deltager i EU's Erasmus program (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students). Som en del af programmet tilbyder vi vores HHX elever udvekslingsophold i en virksomhed eller på en erhvervsskole i et andet Erasmus+ programland.

Euroscola

Knord sender løbende elever på Euroscola, der er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være europaparlamentariker for en dag.

Formålet med programmet er at styrke de unges viden om Europa-Parlamentet, idet de deltagende skoleklasser helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg – langt fra de traditionelle klasseværelser.

Se mere om euroscola

Experience America - kom til Seattle

Som en del af vores engelsksprogede studieretninger sender Knord elever på en måneds studieophold i Seattle, USA.

Opholdet arrangeres af Experience America, og eleverne skal følge undervisning på University of Washington. Som en del af opholdet bor man hos lokale familier, og er man på udflugter i byen.

Læs mere om de engelsksprogede klasser under studieretninger, og mere om Experience America her.

Praktik i Udlandet - PIU

Knord er medlem af PIU-sekretariatet og sender løbende elever på praktikophold efter endt HHX.
 
De fleste praktikophold er i Tyskland, men der er også mulighed for at søge ophold i England og Irland. Et af formålene med opholdet er netop at lære sprog, men en topkarakter er ikke en nødvendighed.

Alle elever, der søger en praktikplads med hjælp fra PIU-Sekretariatet, blive indkaldt til et interview, hvor man skal uddybe sine ønsker til et praktikophold i udlandet.

Bliv klogere på PIU her

European Business Baccalaureate Diploma - EBBD

Knord er akkrediteret til at udstede det europæiske eksamens bevis EBBD til HHX-elever, der har gennemført studieretninger med udvalgte fag på engelsk som undervisningssprog. EBBD kræver desuden et længere ophold i udlandet for at opnå beviset. Under studieretninger, kan du se de studieretninger, hvor der undervises på engelsk.

Læs mere om EBBD