Studieture

På Knord har vi stort fokus på internationale aktiviteter. Alle 2. års elever tager derfor på studietur til en europæisk storby. Turen varer omkring en uge, og både sociale og faglige aktiviteter er på dagsordenen. En del af betalingen står eleverne selv for - hvor meget afhænger af, hvor vi beslutter os for at tage hen.


Studieturen supplerer undervisningen

Det primære formået med vores studieture er at give undervisningen et internationalt element. På vores studieture tager vi på besøg hos f.eks. virksomheder, offentlige og kulturelle steder. På den måde er turene med til at give dig et ekstra fagligt supplement til den daglige undervisning, og samtidig får du et indblik i andre kulturer, får brugt din fremmedsprog og du lærer at begå dig i en fremmed by.Fokus på det sociale

Socialt samvær og hygge med klassekammeraterne er naturligvis også en stor og vigtig del af vores studieture. De skal gerne være med til at styrke og understøtte klassens sociale liv. Turene er alkoholfrie som følge af skolens regler.

Myanmar er noget helt andet

"Det var spændende at opleve et land med en anderledes kultur. Mange havde hverken vand eller strøm i deres huse, så man begynder at sætte pris på de ting, man selv tager for givet herhjemme. Og så lærer du først din egen kultur bedre at kende, når du møder noget, der er helt anderledes"
 
Anna Hauberg-Møller

24 elever og to lærere fra Hillerød Handelsgymnasium besøgte i efteråret 2016 Myanmar for at prøve noget andet end en traditionel studietur.

I Myanmar besøgte Knord-holdet blandt andet:

  • En lokal skole - Mothers Home Education Center
  • Den Danske Ambassade i Yangon
  • En lokal afdeling af Mærsk

Studieturen til Myanmar var et oplagt supplement til undervisningen om vækstøkonomier i faget International Økonomi, og rejsen faldt samtidig i tråd med klassens studieretningsfag, Kulturforståelse. Lars Pedersen, som var en turens Knord-undervisere, håber, at turen har åbnet elevernes øjne for noget helt nyt.  

"Mange af eleverne havde ikke været i et udviklingsland eller i Østen før, så de har fået en meget større indfaldsvinkel til, hvordan verden er. De har fået uforglemmelige oplevelser og indtryk, som kommer til at danne grundlag for, hvad de mener, når de bliver udsat for en debat i samfundet herhjemme", forklarer han.

Læs mere om studieturen til Myanmar